Сдружение „Академика-245“ посрещна гости от Италия, Испания и Латвия

От 5 до 8 септември 2018 г. Сдружение „Академика – 245“, град Антоново бе домакин на международна среща по проект „Младежите и спорта в малките населени места в страните на Европейския съюз. Основната цел да проекта е да насърчи участието на младежи и възрастни за включване в спортни инициативи и дейности, да подобри комуникацията и работата на младежите и институциите в посока реализиране на повече спортни активности и чрез това подобряване на качеството на живот и здравето в малките населени места.

Партньорите от Италия, Испания и Латвия бяха представени от кмета на община Ломбардоре Диего Мария Били и представители на общинска администрация отговарящи за спорта, треньори по биатлон, конна езда, гимнастика и футбол. Гостите бяха официално посрещнати от кмета на община Антоново – Хайредин Мехмедов, който ги запозна с предизвикателствата пред една малка по население община, но голяма по територия и брой на населените места. Гостите също разказаха за своите общини и споделиха своя опит в спортните дейности и инициативи, а в края на срещата вече бяха с идеи за нови партньорства и инициативи.

Последва посещение на Националния детски комплекс „Ястребино“, където научиха повече за историята на Тузлука, разгледаха комплекса и поиграха кръшни български народни хора заедно с децата от танцов ансамбъл „Северняци“, почиващи там.

Разбира се във визита свързана със спорта, не липсваха и спортните занимания. С любезното съдействие на треньора на децата на ФК „Етър“ Марин Стефанов, гостите се включиха в тренировката на отбора, а по късно имаха възможност да посетят Клуб по конен спорт „Калоян 92“, село Арбанаси и да се насладят на конна езда. Да посрещнеш някого с питка с мед и сол е висша форма на гостоприемство. А гостоприемството на българина към чужденеца, към странника е пословичен. Така бяха посрещнати гостите в механа „Еревишка чешма“, където се потопиха в магията на традиционната българска кухня. Благодарим за гостоприемството, професионализма и перфектната организация и на ресторант „Его“, ресторант „Асеневци“, ресторант „Иван Асен“ и ресторант „Извора“.

Не зная с какви очаквания пристигнаха нашите партньори в България, но знам как си тръгнаха „Оставяме сърцата си тук в България…“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *