Обучение за младежи по кариерно консултиране се проведе в Охрид

От 3-ти до 6-ти юли в град Охрид, Северна Македония се проведе обучение за младежи от България и Албания. Участваха по 15 души от всяка страна.

Обучението обхващаше теми, свързани със самооценка на уменията, оценка на учебните нужди, достъп до възможности за обучение, анализ на пазарните тенденции и потребности от умения, кариерно развитие, идентифициране на възможности за работа, кандидатстване за работа и др. Работният език беше английски.

В изключително позитивна и приятна среда младежите получиха ценна информация от експертен обучител. Участваха в дискусии и интерактивни обучения. Влязоха в ролята на работодател и човек, търсещ работа, за да упражнят своите умения за представяне по време на интервю за работа. Всеки имаше възможност да сподели своите виждания и да зададе въпроси си.

Обучението е част от проект „Supporting the Social Inclusion of Young Roma Through Non-Formal Education Part II“, който се изпълнява от Академика 245, IRCA (Албания) и NRC (Македония) . Проектът представлява иновация в областта на образованието на ромските младежи. Предвижда дейности за изграждане на капацитет за ромски младежки чрез неформално образование.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *