Обучение за младежи по медийна грамотност се проведе в Тирана

Досег с културата на други държави, комуникация на английски език, придобиване на нови знания, умения и компетентности за медийна грамотност са част от ползите, които придобиха младежите от България по време на мобилността си в Албания по Проект „Erasmus +“ реализиран от IRCA, Националния ромски център от Република Северна Македония и Академика-245 от България. Обучението за ромски младежи по медийна грамотност се проведе в периода 29 май – 1 юни в град Тирана, Албания и събра 15 участници от България и 15 души от Македония.

Обмяната на опит между държавите разшири  кръгозора на младите, да изпитат поне частица от чуждестранната култура, да се докоснат до положителните и отрицателните моменти, които вълнуват техните връстници, да осъществят и поддържат контакти.

По време на младежкия обмен участниците се включиха в работни ателиета, практически упражнения, ролеви игри и дейности на открито с цел укрепване на уменията за медийна грамотност.

Техните ръководители пък имаха възможността да се срещнат с преподаватели от други страни, с които да обменят опит, да повишат компетенциите си и да усвоят нови методи и средства на преподаване.

1 коментар за “Обучение за младежи по медийна грамотност се проведе в Тирана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *